Wat is "Een cursus in wonderen?"         Bespreking: Het Licht in het Onze Vader         Een paar hoofdstukken uit "Het Licht in het Onze Vader door Margareth Lee

MP3 Audio: Heel je verleden       Les 274. Vandaag behoort aan Liefde toe      Les 200. De vrede van God      Lillian Dewaters - God is alles

Het lied van het gebed         Spirituele begeleiding e.a. diensten         Agenda          Je bent onschuldig         contact
boekbespreking
Margareth Lee
Het licht in het Onze Vader; de oneindige cursus

Ik ben heel blij te kunnen berichten dat mijn boek `Het Licht in het Onze Vader: de oneindige cursus` niet langer alleen in het Engels te koop is bij Amazon.com, Barnes & Noble, Walmart en andere bekende boekhandels in de VS. Het is nu ook in het Nederlands gedrukt en te koop voor 19.70 euro (ISBN 90-77225-03-X).

Je kunt het in het Engels bestellen bij www.lulu.com
of bestel het in het Nederlands Bestellingenper email.


Je krijgt dan het rekeningnummer om te betalen. Of koop het als ebook en lees het op je computer:
Margareth Lee - Het licht in het Onze Vader compleet ebook - 9.95 euro

Het is mogelijk om via Paypal te betalen.AKTIE: bij aankoop van een ebook "Het licht in het Onze Vader" of van "Rijkdom en eer" of van Emilie Cady ontvangt u tijdelijk 2 ebooks gratis:
 • De ontsnappingsweg door Joseph Benner, (Anonieme auteur van “Het onpersoonlijk leven”, het kleine boekje dat zoveel voor Elvis Presley betekende dat hij er dozen van weggaf). Hieronder kunt u het begin van dit boekje lezen.
 • Henry Drummond - Het grootste goed ter wereld

  Om het ebook inclusief 2 bonus ebooks en de MP3 audio "Korte meditaties" snel en veilig te kopen via PayPal
  klik op de witte knop met de tekst "Add to Cart"

 • Koop het tastbare boek samen met de 2 bonus ebooks en de online MP3 audio "Korte Meditaties" voor 14,95 euro plus porto snel en gemakkelijk via Paypal. Vermeldt wel je adres erbij, dan wordt je boek meteen gepost.
  Als je in Europa, maar buiten Nederland woont komen er meer portokosten bij. Koop "Het licht in het Onze Vader" snel en veilig via Paypal.

  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    

  De schrijfster zegt over "Het licht in het Onze Vader":
  'Dit boek is een product van de Christelijke Mystieke Associatie, zoals mijn leraar Joshua dat noemde. Dat is geen organisatie in de wereld, maar een organisatie in de geest.'

  In het hoofdstuk over verzoeking (deel 2) wordt de essentie van het probleem met het geloof in kwaad als volgt geschetst:


  'Zolang we in kwaad geloven, zitten we in de val van het ego. Er is geen uitweg, want we kunnen nooit zeker weten of we niet door een macht buiten ons gemanipuleerd worden. En omdat ons altijd geschiedt naar ons geloof, zullen we kwaad ervaren. Maar wanneer we beseffen, dat God de enige macht is, en elk schijnbaar kwaad een illusie, zonder enig echt fundament, zullen we datgene ervaren wat van God komt. Maar er is toch een criterium om te zien of je geloof op God gefundeerd is.
  Wat zijn de vruchten ervan? Je geloof in God kan je de ervaring van allerlei fenomenen geven. Je kunt allerlei lichtervaringen hebben en op vele manieren ondervinden dat er een andere werkelijkheid bestaat. Maar dat is pas het begin. Want de goddelijke Oneindigheid wordt ons dan steeds meer geopenbaard. Elke openbaring is een weten, het kennen van de Waarheid, die op geen enkele wijze veranderd kan worden. Degenen die nog in de greep van het ego waren, haatten Jezus, omdat hij op alles een onweerlegbaar antwoord had. Er was geen speld tussen te krijgen. Hij kent de Waarheid en daar valt niets tegen in te brengen. De Waarheid kennen geeft je zekerheid, waar het zwakke, hypothetische gebrabbel van het ego geen raad mee weet.
  Wanneer je de goddelijke aanwezigheid in je bewustzijn verwerkelijkt, veranderen zowel jij als de uiterlijke omstandigheden. Je leven is dan vol wonderen en schoonheid en vervulling. Je leeft vrij, onbezorgd en blij.'

  Op het veelgehoorde argument, dat kwaad nodig zou zijn om het goede te waarderen, heeft Margareth Lee het volgende antwoord:

  'Wanneer we ons er niet van bewust zijn hoe we onze ervaringen vorm geven, doorleven we elke ervaring die we aantrekken, helemaal; we maken alle mogelijke facetten ervan mee. En we merken; alles gaat voorbij, ook dit. Maar dat is niet meer de manier waarop we onze aardse reis willen vervolgen. We hebben genoeg van pijn, we willen niet langer in angst leven. Een argument ten gunste van dualisme dat vaak naar voren wordt gebracht, is dat de ervaring van het kwaad nodig zou zijn om het goede te kennen en te waarderen. Het werkelijk goede heeft echter geen tegengestelde. Het is onbeperkt en alomvattend. We hebben geen behoefte meer aan het zogenaamde kwaad, aan problemen, om het zogenaamde goede te ervaren. Je hoeft jezelf niet te pijnigen om te ervaren hoe fijn het is als het ophoudt. Maar zodra je pijn voelt, kun je hulp krijgen, zodat de ervaring niet meer herhaald hoeft te worden. Daarom moeten we ons er bewust van worden dat denken scheppen is en hoe we in overeenstemming met ons ware wezen kunnen scheppen.'

  Aan de hand van problemen met het lichaamsgewicht gaat Margareth Lee in de volgende alinea in op de manier waarop overtuigingen van mensen hun werkelijkheid vorm geven en hoe ze daarmee om kunnen gaan.

  'We ervaren wat we geloven. Voor degenen die geloven dat veel eten en snoepen dik maakt, zullen de bewijzen daarvoor overvloedig zijn. Als je gelooft dat je ieder jaar griep krijgt, zal het lijken alsof je er een abonnement op hebt.
  Veel mensen geloven dat je aankomt van veel en zwaar eten. Dat lijkt in veel gevallen op te gaan. Maar sommige mensen kunnen eten wat ze willen, ze komen geen grammetje aan. Hoe komt dat?
  Je kunt het antwoord in genetische verschillen zoeken, maar de werkelijke oorzaak is hoe je over jezelf denkt. Dag in dag uit geven je gedachtenpatronen je leven en je lichaam vorm. Velen hebben een haat-liefde verhouding met hun lichaam. Hun negatieve patronen weerhouden hen ervan hun lichaam lief te hebben. Ze projecteren hun onvrede over zichzelf op hun lichaam. En ze geloven alles wat ze verteld wordt over ziekten en veroudering.
  De mensen die programma's zoals die van Louise Hay hebben doorlopen, vormen het bewijs dat mensen na herprogrammering echt alles kunnen eten wat ze maar willen zonder ook maar een onsje aan te komen.

  Het is niet de omvang van je lichaam of je gewicht wat kan bepalen of je gelukkig bent.
  We doen alles om gelukkig te zijn. Laten we het alvast maar zijn en niet wachten tot het lichaam gezond is. Ben je vrij als je lichaam gezond is of als je de volmaakte taille hebt? Of als je veel geld hebt? Een gezond lichaam is geen garantie voor geluk. De ervaring van een ziek en pijnlijdend lichaam is een poging om je geest buiten de goddelijke realiteit en het goddelijk licht dat aldoor overal om je heen is, te houden. En voor hen die oren hebben om te horen: zowel pijn als genot hebben dezelfde functie.

  Zolang je je identificeert met een lichaam, ben je bezig met overleving, gezondheid en genot. Er is geen verschil tussen pijn en genot in de sterfelijke wereld. In de menselijke denkwereld is het lichaam een bron van zorg en angst.
  Je lichaam is een instrument om deze wereld te ervaren en dat doet het op perfecte wijze. Alles wat je erin ziet is een ervaring die je blijkbaar bijzonder aantrok. De clou van ervaringen hier is, dat we ze uitproberen tot we ze echt niet meer willen en dat we leren hoe we andere ervaringen kunnen aantrekken.

  Je lichaam komt overeen met je zelfbeeld, je innerlijk beeld van je lichaam en wat je ervan vindt. En dat is meestal weer afhankelijk van de heersende normen met betrekking tot het uiterlijk. Je lichaam drukt dus uit hoe je over jezelf denkt. Ook al je negatieve overtuigingen over jezelf en over je lichaam. Je negatieve gedachten zijn oude, vastgeroeste patronen, waarin je steeds weer terugvalt.

  Om dat te veranderen, is een totale ommekeer in je denken nodig. Het is de bedoeling al je negatieve gedachten te vervangen door positieve.

  Positieve gedachten zijn echter iets anders dan de meeste mensen denken. Want de meeste zogenaamde positieve gedachten zijn helemaal niet positief. Ze houden een tegenstelling in, dus blijven de negatieve gedachten gehandhaafd. En ze kunnen dan ook ieder moment weer de kop opsteken. Bovendien wordt elke overtuiging ook nog in stand gehouden door andere, zogenaamde ondersteunende gedachten. Als je bijvoorbeeld gelooft dat je te dik bent, heeft het dus geen zin te proberen dat te veranderen in een overtuiging dat je slank bent.

  En als je jezelf niet goed vindt, precies zoals je bent, is er geen garantie dat dat zal veranderen als je de gewenste omvang hebt. Als je wenst dat je lichaam anders is, heb je er geen vrede mee. En je geniet er dan niet voldoende van. Laat je lichaam zijn zoals het is. Als je je lichaam accepteert, waardeer je jezelf, want je lichaam drukt je gevoelens over jezelf uit.

  Je hebt het lichaam dat je wilde hebben, om de dingen te leren die je wilde leren in je leven. Alles wat ons pijn doet, kan ons helpen om op zoek te gaan naar ons ware zelf. En zodra we ons beginnen te herinneren wie we echt zijn, veranderen onze overtuigingen over onszelf en dus ook ons lichaamsbeeld. Dan is het lichaam niet meer ziek of gezond, slank of dik, het is alleen nog maar een nuttig instrument ten dienste van onze transformatie. Daarom kunnen we ons lichaam liefhebben, ongeacht de toestand waarin het zich bevindt.

  Als je zou willen dat iets anders is aan je lichaam, kun je je afvragen waarom. Waarom denk je dat je gelukkiger zou zijn als je lichaam dikker, slanker, groter, kleiner, of wat dan ook zou zijn?

  Je hoeft niet bezig te zijn met wat je eraan wilt veranderen, want dat bestendigt juist de situatie. Innerlijk zeg je dan aldoor tegen jezelf dat je lichaam niet deugt. En zo blijf je in die ervaring. Alles wat je in je lichaam ziet, is enkel een symptoom van een andere klacht. Het is je denkwereld die moet genezen. En je zult weten dat dat gebeurd is, wanneer er vrede en vreugde door je heen stromen.

  Je hebt ook niet gedacht: 'Nu zal ik mijn lichaam maar eens dik of mager of ziek of gebrekkig maken.' Je voelde verdriet en weerstand en dat heb je zo lang uit je bewustzijn trachten te verdringen, dat het zich wel in een ander deel van jezelf, je lichaam, moest manifesteren. Elke weerstand komt altijd naar de oppervlakte, zodat je ernaar kunt kijken. Dat betekent niet dat je langdurig moet zwelgen in zelfmedelijden en je wentelen in verdriet.

  Je kunt alleen iets mankeren door het aan te trekken, door je erop af te stemmen. Kijk naar je wereld. Waarop ben je afgestemd? Wat heb je aangetrokken in je ervaring?
  Vraag jezelf af welke ervaringen je vaker wilt en hou ze vast in gedachten. Denk aan ze en wees dankbaar voor ze. Tel je zegeningen. Mocht er niets meer in je lichaam op de gewenste manier functioneren, dan kun je nog altijd dankbaar zijn voor je ademhaling of misschien alleen maar voor je bewustzijn.

  En kijk dan in de spiegel zonder jezelf te vertellen hoe je eruit zou moeten zien en ontmoet de ogen van God.

  Probeer het. Hoe zou je je voelen als je dat zou doen? Hoe zou je leven? Laat elk oordeel los dat zegt, dat je te dun of te dik bent, te oud of te jong, te kort, te lang, ziek, dit is lelijk, dat is niet goed, en al je veroordelende, vernietigende commentaar. Wacht niet tot je lichaam 'volmaakt' is, want de volmaaktheid duurt niet lang, zolang je nog deze plek van sterfelijkheid vasthoudt in je bewustzijn. En wat levert het je bovendien op? Waarom zou je bijvoorbeeld 'slank' willen zijn, wat dat ook mag zijn. Je zult misschien zeggen, dat je dan de kleding kunt kopen die je graag aan wilt. Maar waarvoor wil je die bepaalde kleding aan? Is het niet om een bepaald beeld te presenteren? En wat wil je daarmee bereiken?

  Wacht niet op iets buiten je om gelukkig te zijn. Geluk is in je, het komt niet door iets buiten je. Het is levensvreugde, dankbaarheid, liefde en gelukzalige vrede, die door je heen stromen wanneer je het goddelijke in alles ziet. Zonder je oordelen leef je echt, je leeft in het heerlijke heden.'


  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


  INHOUDSOPGAVE
  Voorwoord
  Deel 1
  - Inleiding:     Onze Vader.

  - Hoofdstuk 1:    Goddelijk vaderschap; de liefde van de Almachtige,
                      onze eenheid en onze goddelijke eigenschappen.
  - Waarheid is waar en niets anders is waar.
  - Ego valt de waarheid altijd aan. Het heeft de woorden van Jezus vervormd , bijvoorbeeld door verkeerde vertalingen.
  - De waarheid kan niet onderdrukt worden.
  - Mijn gedachten zijn beelden die ik heb gemaakt.
  - Je kunt ontsnappen aan de wereld die je ziet door je identificatie met ego en de aanvalgedachten ervan op te geven.
  - Laten we de egogedachten ontvangen met gelach en ongeloof.
  - Er is geen liefde dan die van God.
  - Er zijn geen kleine verstoringen van je innerlijke vrede, elke verstoring heeft altijd maximaal effect.
  - Elk verlangen is echter het verlangen naar God, maar de mens weet niet waar Het te vinden is.
  - Ik ben omringd door de liefde van God en dat is wat ik verlang.
  - Wat houdt ouderlijke liefde in wezen in?
  - Wat is de aard van de liefde van mensen voor hun partner?
  - Je verbindt je met datgene wat je in de ander ziet. Als je je met het ego verbindt, zal het ego je antwoorden.
  - Wanneer je de ander ziet met de blik van Christus, heb je een relatie met God.
  - Liefde geven is nooit een offer, want alles wat je geeft, geef je aan jezelf.
  - Het ware geven is overgave tot aan het overgeven van al je gedachten aan de Heilige Geest.

  - Hoofdstuk 2:    De verblijfplaats van God; wat is de Hemel?
  - Niet de dood verlost je, maar verandering van gedachten over het doel van de wereld.
  - De Hemel kan zo makkelijk de mijne zijn. Ik kies de Hemel.
  - Het oordeel van de Heilige Geest.
  - Laat gaan en laat God begaan.
  - Jij hebt de wereld die je ziet bedacht.
  - Is het God's wil dat we lijden en sterven?
  - De hemel is een beslissing die ik moet nemen.

  - Hoofdstuk 3:    De Naam van God heiligen en helen.
  - Niets wat ik zie betekent iets.
  - Welke godgelijke eigenschappen zouden we moeten hebben?
  - God heeft geen betekenisloze wereld geschapen.
  - Contact met God door gebed, contemplatie en meditatie.
  - Waarvoor dient het gebed?

  - Hoofdstuk 4:    Wat is de Wil van God?
  - Een veelgehoorde tegenwerping is; als het niet de wil van God is dat wij gebrek ervaren aan gezondheid, armoede lijden en er gebrek aan liefde in ons leven is, waarom ervaren wij dat dan? Waarom verliezen we onze dierbaren, zijn we ziek, of in oorlog? Waarom lijden en sterven we?
  - Er is een andere manier om naar de wereld te kijken.
  - Ik bevrijd de wereld van al wat ik haar heb toegedacht.
  - Ik zie alleen het verleden, maar er moet een betere manier zijn. Ik ben bereid om mijn oordelen te laten vervangen door die van de Heilige Geest.
  - Wat is God's Wil?
  - Niemand kan falen die tot de waarheid tracht te komen.
  - Zich inleven houdt in dat je niet meegaat in het lijden, want dat is juist wat je moet weigeren te begrijpen.

  - Hoofdstuk 5:    Wat is ons dagelijks brood?
  - Vraag je bij alles af: Waarvoor dient dit?
  - Je hebt niets nodig dan de waarheid.
  - Liefde is de weg die ik ga in dankbaarheid.
  - Waarom moeten we vragen om ons dagelijks brood als God ons al alles heeft gegeven en de stroom van goddelijke gaven altijd beschikbaar is?
  - Het is onmogelijk in twee werelden te leven.
  - Ik zal ontvangen wat ik maar vraag. Ik vraag alleen om wat God me biedt.

  - Hoofdstuk 6:    Vergeving; het loslaten van angst en wrok.
  - Vergeving is de sleutel tot geluk.
  - Er is een andere manier om naar de wereld te kijken.
  - De wereld is een illusie, die ongedaan gemaakt kan worden. Het ware zelf zal lachend verrijzen.
  - Elk verlangen komt van God.
  - De angstwekkende ego-god.
  - Het geloof in schuld en boete.
  - Hoe definieer je het kwaad?
  - Hoe kunnen wij God kennen en het kwaad ontkennen?
  - Ik ben één met God en leef en beweeg in God. God is mijn leven.
  - Tegen de Heilige Geest is het ego totaal niet opgewassen.
  - Hoe ervaar je nu eenheid?
  - Bidt voor je zogenaamde vijanden, want zonder vergeving blijf je blind.
  - Ego heeft alleen de macht die jij het geeft.
  - Liefde koestert geen grieven.
  - De goddelijke mens.
  - Alleen jij zelf kunt het goddelijke in jezelf verwezenlijken.
  - Hoe je met onaangename ervaringen van gebrek en beperking om kunt gaan en met het contrast dat de wereld je biedt.

  Deel 2
  - Hoofdstuk 7:    Verzoeking; de hersenschimmen van het kwaad
                      en andere struikelblokken op het spirituele pad.
  - Weersta het kwade niet.
  - Gooi geen parels voor de zwijnen.
  - Jezus liet ons zien dat we onkwetsbaar zijn.
  - Vertrouw je op God of op het kwaad?
  - Eerst geloven, dan zien.
  - Kiezen voor God.
  - Wat voorafgaat aan de transformatie.
  - Alles zegent je, altijd.
  - Hoe kun je omgaan met een ervaring van ziekte?
  - Hoe werkt de wet van aantrekking?
  - Hoe weet je wanneer je ongewenste ervaringen aantrekt?
  - Alles is een beeld in jouw geest, ook ziekte, en weerspiegelt jouw geloof erin.
  - In je transformatie komt het verleden, je oude gedachten, weer langs voor heling.
  - De oorzaken van gewichtsproblemen.
  - Pijn en genot zijn é én.
  - Wat zijn positieve gedachten?
  - Kijk naar je wereld. Waarop ben je afgestemd? Wat heb je aangetrokken in je ervaring?
  - Hoe ziet het volmaakte beeld eruit, dat God van de mens heeft?
  - Vergeet alles wat het ego je tot nu toe geleerd heeft; het heeft je alleen maar pijn gebracht.
  - Voor overgave is veel wilskracht nodig.
  - Laat het verleden los.
  - De aanvallen van onze zogenaamde vijanden.
  - Het 'spirituele ego'.
  - Zuivering is nodig voordat je macht om wonderen te doen herstelt wordt.
  - Hoe ontdek je de Wil van God voor jou?
  - De angst voor verlies en het verlangen om vast te houden.
  - Is het verlangen om kwaad te doen afkomstig van God?
  - Ego veroordeelt degene die zichzelf zoekt als egoistisch.
  - Het verlangen dat naar de vrede van God leidt.
  - Het verschil dat mensen maken tussen een binnen- en een buitenwereld, is niet echt.
  - Zoek eerst het koninkrijk Gods.
  - Het kwaad is geloof in de macht van het kwaad. Je ervaart altijd alleen maar wat je gelooft.
  - Kan er buiten God, die alles is, iets anders zijn?
  - De verrijzenis van je lichaam.
  - Nogmaals: Er zijn geen kleine verstoringen van je innerlijke vrede, ze verstoren je innerlijke vrede allemaal evenzeer.
  - Boven het strijdperk.

  - Hoofdstuk 8:    God vragen om ons te verlossen van onze kwade gedachten.
  - Jij bent de onveranderlijke werkelijkheid.
  - Voor de mens die bewust is geworden is het een uitdaging om voor de waarheid te blijven staan.
  - Hoe kunnen we waarlijk hulpvaardig zijn?
  - Leren omgaan met je nieuw verworven macht.
  - De verlokkingen zijn het sterkst, wanneer men besluit ze de rug toe te keren.
  - Verander de oorzaak, niet de gevolgen.
  - Emilie Cady stelde in 'Lessen in waarheid' al de vraag: 'Als alle denken echter God is, hoe kunnen wij dan verkeerde gedachten hebben of iets anders dan Gods gedachten denken?'

  - Hoofdstuk 9:    De gedachten van God.
  - Elke afgod zal vallen en je bitter teleurstellen.
  - We zijn allen leraren voor elkaar.
  - Wanneer we geleid worden door de Heilige Geest is verlossing niet moeilijk.
  - Verlichting volgens het ego.
  - De deur van je gevangenis staat open.

  - Hoofdstuk 10:    Erkenning van de goddelijke macht en ontkenning van het dualisme.
  - Wat jij niet kan, kan God wel en wat je wel denkt te kunnen, kan God veel beter.
  - Er is geen goed en kwaad, er is alleen God.
  - Hoe weet je of dit echt waar is, of het niet louter grootheidswaan is?
  - Hoe doe je dat, hoe onderzoek je je realiteit?
  - Een dagelijkse meditatie voor een betere relatie met God.

  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


  AKTIE: bij aankoop van "Het licht in het Onze Vader" of van "Rijkdom en eer" of van Emilie Cady ontvangt u tijdelijk 2 ebooks gratis:
 • De ontsnappingsweg door Joseph Benner, (Anonieme auteur van “Het onpersoonlijk leven”, het kleine boekje dat zoveel voor Elvis Presley betekende). Hieronder kunt u het begin van dit boekje lezen.
 • Henry Drummond - Het grootste goed ter wereld

  De ontsnappingsweg
  Joseph Benner


  We weten dat voor velen geldzaken vaak een probleem zijn. Alle volgelingen van Jezus Christus zouden de wet moeten leren kennen die hen in staat kan stellen om alle omstandigheden van gebrek, beperking, disharmonie, ziekte en verdriet te boven te komen.

  Je vraagt of dit echt mogelijk is en of er een wet is die je in staat zou stellen dat te bereiken. We zeggen vol overtuiging dat er zo'n wet is, en dat je vrij van de angst en overheersing van geld kunt zijn, dat je welvarend en gelukkig kunt zijn en alle onderdelen van je leven in volmaakte harmonie kunt brengen als je deze dingen genoeg wil hebben om jezelf te trainen om deze wet op te volgen. Je zegt dat je alles zou willen doen om zulke heerlijke zegeningen te verkrijgen, dat menselijkerwijs mogelijk is.

  Het is niet alleen mogelijk, maar iedereen die vervuld is van zo'n verlangen, kan het. Want weet deze grootse waarheid, dat je alleen maar toegestaan wordt om in zulke ongelukkige omstandigheden te verkeren door je Hoger Zelf opdat je de kennis zult zoeken en verwerven, de macht en het vermogen om ze te beheersen, teneinde jezelf voorgoed van ze te bevrijden. Dan kun je je rechtmatige plaats in het leven innemen en daarin de erfenis van het goede verkrijgen die hier voor je is, zodra je wijs en sterk genoeg bent geworden om het op te eisen en te gebruiken in het belang van anderen en niet voor zelfzuchtige doelen.

  In de eerste plaats moet je weten dat het allemaal een kwestie van bewustzijn is en dat jij, jij alleen, verantwoordelijk bent voor deze omstandigheden. Want jij alleen hebt ze geschapen en houdt ze stevig vast in je bewustzijn, anders zouden ze niet zo duidelijk zichtbaar kunnen zijn. Dit alles wordt ons onderwezen in die grootse woorden: “Zoals een mens denkt in zijn hart, zo is hij”.

  We weten dat je dit misschien vele keren eerder hebt gehoord en zo vaak dat het een oud verhaal kan zijn geworden. Enkelen van jullie hebben geprobeerd het te bewijzen en je bewustzijn te zuiveren van al je negatieve gedachten. Maar omdat het vastbeslotenheid en volharding vereiste werd je het al gauw moe, vanwege de sterke tegenstand die je ondervond en je viel toen terug in de stroom van de oude omstandigheden en werd meestal hulpelozer dan voorheen.

  Anderen hebben misschien dit gezegde eerder gehoord, maar waren er niet van onder de indruk. Want ze konden de bewering niet accepteren, dat de disharmonie in hun leven in welke vorm dan ook het gevolg zijn van hun eigen overtuigingen of van hun vroegere denken dat in overtuigingen is gekristalliseerd. Ze wijten het liever allemaal aan een ander en zelfs God krijgt een portie van de schuld.

  Het voornaamste probleem met haast iedereen is dat ze niet beseffen hoeveel negatieve en destructieve overtuigingen ze met zich meedragen in de onbewuste gebieden van de geest en die in het bewuste denken kruipen zodra het zich niet met andere dingen bezighoudt.

  Totdat je je denken kunt beginnen te bestuderen en let op deze negatieve overtuigingen wanneer ze komen en ze opmerkt, en weigert ze nog langer te steunen, is er niet veel hoop voor je. In feite is dit het eerste ding dat je moet leren doen. Degenen die geestelijk te lui zijn om hun gedachten zo te bewaken en te beheersen, zijn gewoonlijk degenen die niet willen aanvaarden dat hun eigen denken en overtuigingen voor hen al de omstandigheden scheppen die nu zichtbaar zijn in hun leven.

  Maar het maakt geen verschil of je het als waar aanvaardt of niet: het is de wet.


  Door de lessen van het boek "Een cursus in wonderen" te doen, begon ik te ervaren dat alles wat we ervaren, ALLES, het gevolg is van hoe we informatie waarnemen en filteren. Ik was bereid om mijn denken totaal te laten transformeren en dat resulteerde in het schrijven van dit boek.
  Dit boek is voor jou als je bereid bent je leven compleet te laten transformeren. Accepteer dat wij onze eigen realiteit, onze gedachten en gevoelens kiezen. Wanneer je emotioneel conflict ervaart, ga je terug naar een toestand waarin je het gevoel hebt dat je niet kunt kiezen wat je denkt of voelt. Wek je innerlijk genie en laat deze emotionele blokkades los. Dan heb je de vrijheid om te denken en te voelen hoe je wil denken en voelen. Het is gemakkelijker dan je denkt! Wat als dit is waar je naar op zoek was?

  Koop "Het licht in het Onze Vader" als ebook of tastbaar boek. Voor de boekhandel is er een korting.

  Je kunt het in het Engels bestellen bij www.lulu.com
  of bestel het Nederlandse boek Bestellingenper email.  Je krijgt dan het rekeningnummer om te betalen. Het is mogelijk om via Paypal te betalen.

  AKTIE: bij aankoop van een ebook "Het licht in het Onze Vader" of van "Rijkdom en eer" of van Emilie Cady ontvangt u tijdelijk 2 ebooks gratis:
 • De ontsnappingsweg door Joseph Benner, (Anonieme auteur van “Het onpersoonlijk leven”, het kleine boekje dat zoveel voor Elvis Presley betekende dat hij er dozen van weggaf). Hieronder kunt u het begin van dit boekje lezen.
 • Henry Drummond - Het grootste goed ter wereld

  Ook geef ik je een link naar de online MP3 audio "Korte Meditaties" als bonus.

  Om het ebook inclusief 2 bonus ebooks en de MP3 audio "Korte meditaties" snel en veilig te kopen via PayPal
  klik op de witte knop met de tekst "Add to Cart"

  Koop het tastbare boek samen met de 2 bonus ebooks en de online MP3 audio "Korte Meditaties" voor 14,95 euro plus porto snel en gemakkelijk via Paypal. Vermeldt wel je adres erbij, dan wordt je boek meteen gepost.
  Als je in Europa, maar buiten Nederland woont komen er meer portokosten bij. Koop "Het licht in het Onze Vader" snel en veilig via Paypal. • margareth lee- her licht in het onze vader

  Ik ben iedereen dankbaar die dit boek heeft gekocht. Velen kochten meerdere exemplaren ineens en hebben me daarmee heel blij gemaakt. Zulke waardering is heerlijk. Heel hartelijk dank!

  Wat de lezers zeggen:

  Een lezer schreef:
  Hoewel het echt niet mogelijk is om het boek in één keer te lezen, is mijn leven ingrijpend veranderd sinds ik het las. Mijn relaties zijn verbeterd, mijn financiële situatie is totaal veranderd en het allerbeste is dat ik voor het eerst in mijn leven echte vrede ervaar.

  Een Nederlandse belde me op om me te vertellen:
  Het is net alsof ik verslaafd ben aan dit boek. Ik neem het overal mee naartoe. Ik lees niets anders meer. Het is een feest van herkenning. Toch vind ik er ook nieuwe informatie in van onschatbare waarde. Ik ben een studente van de Cursus in wonderen en dit boek heeft me veel meer inzicht in de Cursus gegeven. Het werkt echt!

  Een andere lezeres:
  Je bent zo geïnspireerd en bewust. Dit boek bevat de zuivere Waarheid. Hierdoor begrijp ik de principes die Jezus onderwees en bespreekt in Zijn Cursus. Het heeft mij geholpen om dingen anders te zien en ik begrijp de Cursus in wonderen nu veel beter. Het heeft me werkelijk geholpen om mijn conditionering los te laten. Voor mij is dat een doorlopend proces. Door dit boek te lezen werd ik me ervan bewust dat de Christus in mij is en dat er altijd liefde en licht om me heen is.

  Een heerlijke associatie schreef me over dit boek:
  Geliefde van Al Wat Is,
  Bedankt voor je heel inspirerende woorden in je beschouwing over het Licht in het Onze Vader.
  Hoewel zoals je schrijft, woorden symbolen van symbolen zijn, zijn jouw woorden mij geheel duidelijk en kan ik de kracht van wat niet in woorden te vatten is, toch erdoor ervaren dankzij de Liefde die erin besloten is. Mogen wij allen als zijnde de ENE, spoedig zijn bevrijd van de illusie van afgescheidenheid en verkeren in het bewustzijn van het Koninkrijk van Onze Vader!
  Nogmaals dank voor je Liefde!

  Een geweldige vrouw uit Hawaii schreef me:
  Ik voel de drang om je te schrijven, want ik wil je vertellen hoe dankbaar ik ben voor je fijne website. Ik ontdekte het onlangs, ik weet niet meer precies hoe, maar ik voegde het meteen toe aan mijn favorieten. Hoe meer tijd ik hier doorbreng, hoe meer het voelt alsof ik omringd ben door liefde. Dank je wel ! Ik kon vandaag mijn tranen niet bedwingen terwijl ik je boek las. Ik ben blij dat ik alleen was. (Maar niet echt, hé?).

  Van Jacques ontving ik de volgende aanmoedigende email:
  "Dank je wel dat je de Heilige Geest gebruik van je liet maken. Het inzicht dat ik kreeg door middel van dit boek is zo verfrissend en het kwam precies op het juiste moment. Ik zocht iets anders en ik kreeg veel meer dan ik me ooit kan voorstellen. Mijn leven verandert recht voor mijn ogen door de Goddelijke wijsheid in jou. Ik wens dat je gezegend en vruchtbaar blijft in alles wat je onderneemt. Ik las je boek online gratis (in het Engels) maar ik zal een exemplaar kopen om je diensten te ondersteunen. Ik hou van de Geest van God in jou, Margareth Lee.
  vrede en zegeningen,
  Jacques Allrich

  Deze berichten bevinden zich nu natuurlijk in mijn schatkist, samen met de andere uitingen van liefde, die ik van mijn geliefden mag ontvangen. Voor deze wezens vol waardering werk ik vol enthousiasme en liefde. Dank U God, voor mijn ontwaakte associaties!
  Margareth Lee
  Het licht in het Onze Vader


  Wanneer je dit boek aanschaft, begin je aan een transformerende leeservaring. Een volkomen nieuwe en andere visie op liefde, verlies, ziekte, ouderdom en dood. Je begint aan een leeservaring die je bewustzijn verruimt, je overtuigingen over ziekte, sterven, vervulling en het leven uitdagen. Het bevat vele gebeden naast het Onze Vader en affirmaties voor overvloedig leven, gewichtsverlies, gezondheid, relaties en verandering van andere kwesties die je verhinderen om volledige vervulling en overvloedig leven te ervaren.  Je kunt alvast een paar hoofdstukken uit het boek lezen als:

  html bestand

  of als PDF bestand  beluister hier het laatste hoofdstuk (10) in gesproken vorm:


  Wat is "Een cursus in wonderen?"         Bespreking: Het Licht in het Onze Vader         Een paar hoofdstukken uit "Het Licht in het Onze Vader door Margareth Lee

  MP3 Audio: Heel je verleden       Les 274. Vandaag behoort aan Liefde toe      Les 200. De vrede van God      Lillian Dewaters - God is alles

  Het lied van het gebed         Spirituele begeleiding e.a. diensten         Agenda          Je bent onschuldig         contact